Fotografiranje za dokumente

(za osebno izkaznico, potni list ali vozniško izkaznico)

Zajema: 8 fotografij za dokumente

Če čas dopušča in če je stranka razpoložena, vam izdelamo 4 resne fotografije za dokumente in 4 nasmejane fotografije. Ker pa fotografiranje za dokumente potrebujete samo vsakih 10 let, vam ob tej priložnosti izdelamo še gratis portretno fotografijo (če le čas dopušča in je stranka razpoložena). V ceni fotografiranja za dokunte je tudi E-potrdilo.

Fotografiranje za izkaznico

(za osebno izkaznico, potni list ali vozniško izkaznico)

Zajema: 4 fotografij za dokumente

E-fotograf

S tako imenovanim sistemom e-fotograf je omogočeno pošiljanje fotografij v elektronski obliki od fotografov (ki so od Ministrstva za notranje zadeve pridobili avtorizacijo za uporabo e-fotografa), preko osrednjega elektronskega odložišča fotografij na upravne enote. Za ta namen so vzpostavljeni poseben spletni servis in mehanizmi, ki omogočajo varen prenos fotografij. Osrednji sistem v odložišču preveri ustreznost fotografij prek posebnega modula za preverjanje v skladu z veljavnimi standardi. Po preverjanju bo fotografiji dodeljena unikatna referenčna številka na potrdilu, ki ga bo fotograf izdal stranki, ta pa ga bo ob vložitvi vloge za izdajo osebnega dokumenta predložila na upravni enoti.

Fotografija posameznika bo v osrednjem elektronskem odložišču shranjena 1 leto, v tem obdobju pa se bo lahko poljubno krat uporabila za izdelavo osebnega dokumenta. Na potrdilu, ki ga izda fotograf, so lahko označena tudi možna odstopanja od navodil za izdajo fotografije za biometrične potne listine, in sicer tedaj, ko stranka želi fotografijo za izdajo osebne izkaznice ali vozniškega dovoljenja (rahlo odprta usta ob nasmešku) ali ob fotografiranju dojenčkov, majhnih otrok oziroma oseb s telesnimi hibami.